Wat Zijn Geval Loggers en Hoe Werken Ze?

Laptop beveiliging

SIEM en SIPS zijn twee verwante termen dat zeggen “security information management” security event management.” Beveiliging event en security management hebben veel met elkaar gemeen, maar hebben een aparte gericht. Bij het gebruik van deze termen samen het kan verwarrend zijn om degenen die niet vertrouwd met de industrie .

Een gebeurtenis is iets dat gebeurt, gewoonlijk in een sequentie. Event data kan zeer onthullend en nuttig als onderdeel van de beveiliging proces. Er zijn veel verschillende soorten evenementen. Deze omvatten waarschuwingen, gebeurtenissen die willekeurige plaatsen en gebeurtenissen die automatisch gebeurt als onderdeel van de beveiliging oplossingsproces. Hoewel sommige soorten evenementen menselijke tussenkomst nodig, anderen kunnen automatisch worden uitgevoerd door de beveiligingsoplossing.

Het type beveiliging gebeurtenissen

Het type beveiliging gebeurtenissen die menselijke tussenkomst nodig worden geactiveerd door een externe bron. Dit soort fouten omvatten intrusion detectie, preventie of herstel. Beveiliging evenementen zijn een belangrijk onderdeel van de veiligheid proces en ze kunnen niet worden weggelaten.

Beveiliging gebeurtenissen kunnen ook gebeurtenissen die zich voordoen in de organisatie op te nemen en ze niet betrokken zijn bij externe bronnen. Deze gebeurtenissen kunnen een persoon in een bepaalde rol te betrekken. Bijvoorbeeld, kan een security team een ​​netwerk voor bedreigingen bewaken. Als een bedreiging wordt gedetecteerd zal het team actie te ondernemen. Met andere woorden, dit is een evenement dat een persoon en niet een groep van individuen in een andere rol bestaat.

Een event logging systeem

Een security management proces zal ook een event-logging systeem om de gebeurtenissen die zich voordoen tijdens het veiligheidsproces verzamelen. Dit systeem verzamelt data zoals wanneer de signaleringen voorgedaan en wat de status van de gebeurtenis. Deze logs worden gebruikt door de security oplossing voor de problemen dienovereenkomstig te identificeren, aanpassingen en handvat toekomstige gebeurtenissen. Een event logging systeem maakt het ook mogelijk de beveiliging teams om bepaalde taken te automatiseren, zoals alarmering, die de noodzaak om deze taken handmatig te beheren elimineert.

Event loggers leveren de infrastructuur voor de monitoring en rapportage evenement. Ze worden ook gebruikt voor de opslag van security events, en het verzamelen van gegevens. Een gebeurtenis logging oplossing kan vallen verschillende soorten loggers, afhankelijk van de specifieke behoeften van de beveiligingsoplossing. Sommige van deze loggers kunnen worden weggeschreven naar event data in bestandsformaten op te slaan, terwijl andere gegevens kunnen worden opgeslagen in het geheugen. Sommige event loggers kunnen worden gebruikt in een meer traditionele manier om een ​​online database te behouden.

Elke logger biedt verschillende functies

Er zijn een aantal verschillende event loggers. Elke logger biedt verschillende functies die beschikbaar zal zijn om de beveiligingsoplossing. Sommige van deze zijn configuratie, monitoring, rapportage en validatie van de gebeurtenissen. Elk van deze functies vereist verschillende hoeveelheden van opleiding en deskundigheid. In het algemeen moet een security team begrijpen hoe het systeem werkt en wat de voordelen van het gebruik van elke functie zijn.

Er zijn een aantal verschillende software-applicaties die beschikbaar zijn om een ​​aantal verschillende beveiligingsoplossingen zijn. Deze toepassingen omvatten: antivirusprogramma’s, firewalls, antivirus programma’s, e-mail filtering, intrusion detection en preventieprogramma’s, en anti-phishing-programma’s. Het is belangrijk om te begrijpen wat elke applicatie is bedoeld om te doen en wat het in staat is voordat u een van de applicaties.

Softwarepakketten

Event loggers worden vaak gebruikt in combinatie met andere softwarepakketten. Deze pakketten geven een interface voor het evenement loggers die kan worden gebruikt om gegevens en gebeurtenissen die worden gemaakt via een applicatie te verzamelen. Event loggers kan ook verbinding maken met een centrale database om gegevens en gebeurtenissen te verzamelen van verschillende locaties door de hele organisatie. De gebeurtenissen kunnen vervolgens worden opgeslagen in een centrale locatie, zodat ze gemakkelijk te lokaliseren, analyseren en rapporteren.

Loggers worden gebruikt om een ​​verscheidenheid van veiligheidsrisico’s te identificeren. Deze omvatten: het identificeren van de bron van een aanval, bepalen of de bron was een menselijke fout, het identificeren of er een bedreiging wordt uitgebuit, en rapportage aan beheerders of aan het bedrijf. Als een event logger identificeert een veiligheidsrisico zal raisen een waarschuwing om beheerders of stuur een e-mail naar het bedrijf.

Netwerkverkeer

Loggers kunnen ook worden gebruikt voor het beheren van een netwerk en het behoud van het netwerkverkeer. Netwerk monitoring zal de netwerkbeheerder helpen om de problemen op het netwerk eventuele problemen te identificeren, het identificeren van potentiële veiligheidsrisico’s, en oplossen voordat ze kunnen verspreiden en leiden tot een probleem om te groeien in omvang en complexiteit. Monitoring is nuttig voor het opsporen van nieuwe dreigingen en stoppen voordat ze kunnen verspreiden.

Monitoring ook helpt bij het identificeren bedreigingen van de veiligheid. Beveiliging loggers kunnen een waarschuwing te sturen naar beheerders in staat om te bepalen welke activiteit er gebeurt op het netwerk en waar. De signalering kan aangeven of een gebruiker is aangetast of welke bestanden of accounts zijn geopend. Dit kan worden gebruikt om identiteitsdiefstal te voorkomen en te voorkomen dat andere soorten informatie lekken.

Berichten

concert beveiliging

Uncategorized